Menu
Cum se pot preveni bolile cu ajutorul ozonului?

Cum se pot preveni bolile cu a…

Celulele umane funcțio...

15 Beneficii ne1tiute ale uleiului de nuci presat la rece

15 Beneficii ne1tiute ale ulei…

Uleiul de nuci presat ...

Istoria ozonului medical

Istoria ozonului medical

Ozonul a fost descoper...

Boala Lyme și cum mă pot proteja de capușe

Boala Lyme și cum mă pot prote…

Boala Lyme nu este transm...

Ce sunt uleiurile esențiale

Ce sunt uleiurile esențiale

Uleiurile esențiale su...

Ce ulei alegem ? Ulei presat la rece sau ulei rafinat ?

Ce ulei alegem ? Ulei presat l…

Care este diferența &i...

Cum este evitat sistemul imunitar de catre tumorile ovariene

Cum este evitat sistemul imuni…

In ultimele cercetari s-a...

Antioxidantii

Antioxidantii

Alimentele precum fructel...

Celulele stem - controverse in terapie

Celulele stem - controverse in…

Celulele stem sunt celule...

Cum se cariaza dintii? Cariile dentare

Cum se cariaza dintii? Cariile…

Ai nevoie de mancare, dar...

Prev Next

Alimentatie sanatoasa

Ce ulei alegem ? Ulei presat la rece sau ulei rafinat ?

  • Scris de Anais
  • Categoria părinte: Despre sanatate
  • Categorie: Bio Mama
  • Accesări: 3866
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

Care este diferența între un ulei presat la rece și unul rafinat?

Mai intai de toate, cel mai potrivit ar fi să facem distincția clară între uleiurile presate la rece și uleiurile rafinate.

Cum se obțin ele? Ce aport nutrivit au ele după ce au fost procesate? Cum le consumăm? Plus multe alte întrebări ce ne stau în calea alegerii potrivite.

Pentru început, presarea la rece este un procedeu prin care semințele de floarea-soarelui, dovleac, nucă, in, cânepă etc. sunt extrase mecanic într-o presă până când tot uleiul din semințe este scos, rezultând un ulei brut. Temperatura la care ele sunt procesate semințele este de maxim 60-80 grade.  Cel mai important beneficiu al uleiului rezultat, este că nu a suferit nicio transformare, nu a fost supus nici unui tratament chimic.

Sa vorbim despre lapte!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.95 (20 Votes)
Pe piata din Romania se comercializeaza trei categorii de lapte: lapte ultrapasteurizat (UHT), lapte pasteurizat, care impreuna ating doar 10% din cantitatea de lapte de consum vanduta in Romania. Laptele neprocesat industrial, care este destul de riscant pentru sanatatea consumatorului este insa preferat in mod traditional. Aceasta ultima categorie are o proportie covarsitoare pe piata din Romania. Motivele ar putea fi din cele mai diverse: lipsa de informare, ideile preconcepute sau ignoranta.
 
Tratarea cu Ultra High Temperature (temperatura foarte ridicata), este un procedeu de tratare a laptelui, sau ,mai bine spus , de sterilizare a laptelui, prin care acesta este incalzit rapid la 135-150 grade Celsius, mentinut 2-4 secunde la aceasta temperatura, dupa care este racit brusc. Acest proces, prin care trece laptele, asigura pasteurizarea, dar pastreaza gustul si valoarea nustritiva a acestuia.

Reteta Anais

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)
Ingrediente :

  • aluat de foietaj
  • 200g spanac congelat
  • 200g amestec de legume
  • 1/4 pachet unt
  • 3 cepe
  • 2 capatani de usturoi
  • 100g de salam uscat
  • 6 oua
  • 200 ml smantana
  • 1 grapefruit

Mod de preparare:

  1. Aluatul de foietaj, spanacul si amestecul de legume se lasa la decongelat cu o seara inainte.
  2. Aluatul de foietaj se intinde in tava unsa in prealabil cu putin ulei.
  3. Cepele si usturoiul de taie cubulete si se calesc in unt, dupa care se pun pe aluatul din tava.
  4. Se pun apoi spanacul, legumele, salamul si grapefruit-ul decojit si taiat bucatele
  5. Se bat ouale impreuna cu smantana si cu sare sau vegeta si amestecul obtinut se toarna in tava
  6. Se lasa totul la cuptor timp de 30 de min

Servire:

Se taie in 6 sau 9 dreptunghiuri si se serveste caldut.

 

 

Subcategorii

Sănătatea ta

Probleme de sănătate

Metode alternative

Actual

Despre noi

Partenerii noștri