Menu
Cum se pot preveni bolile cu ajutorul ozonului?

Cum se pot preveni bolile cu a…

Celulele umane funcțio...

Istoria ozonului medical

Istoria ozonului medical

Ozonul a fost descoper...

Boala Lyme și cum mă pot proteja de capușe

Boala Lyme și cum mă pot prote…

Boala Lyme nu este transm...

15 Beneficii ne1tiute ale uleiului de nuci presat la rece

15 Beneficii ne1tiute ale ulei…

Uleiul de nuci presat ...

Cum este evitat sistemul imunitar de catre tumorile ovariene

Cum este evitat sistemul imuni…

In ultimele cercetari s-a...

Antioxidantii

Antioxidantii

Alimentele precum fructel...

Celulele stem - controverse in terapie

Celulele stem - controverse in…

Celulele stem sunt celule...

Ce sunt uleiurile esențiale

Ce sunt uleiurile esențiale

Uleiurile esențiale su...

Cum vorbesc cu copiii despre divort?

Cum vorbesc cu copiii despre d…

De parca divortul in sine...

Cum se cariaza dintii? Cariile dentare

Cum se cariaza dintii? Cariile…

Ai nevoie de mancare, dar...

Vitamina E si inflamatiile cronice

Vitamina E si inflamatiile cro…

Avand in vedere ca jumata...

Prev Next

Vitamina E si inflamatiile cronice

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
muschi inima inflamatAvand in vedere ca jumatate din masa corporala a unui om este reprezentata de muschii atasati scheletului, inflamatiile cronice ale muschilor scheletici - inclusiv muschii membrelor- pot avea ca rezultat o situatie fizica periculoasa.

S-a demonstrat recent de catre un grup de medici de la Universitatea Illinois ca proprietatile vitaminei E pot fi asociate cu reducerea numarului anumitor citocine "pro-inflamatoare" (studiu efectuat in vitro, pe diferite tipuri de celule). Citocinele sunt proteine obisnuite care functioneaza ca si comunicatori intercelulari si asista sistemul imunitar in generarea unui raspuns.

Testele pe viu cu administrarea vitaminei E pentru a vedea daca exista acelasi efect ca si in vitro au fost efectuate pe soareci si s-au urmarit raspunsurile la inflamatiile locale ale muschilor scheletici si muschiului cardiac. Aceste teste au fost facute la sugestia unui alt cercetator care anterior gasise o posibila legatura intre administrarea pe termen scrut a vitaminei E la soareci si diminuarea inflamatiilor cerebrale.

Testele au fost efectuate pe 2 grupe de soareci carora le-au fost injectate cate o doza mica de lipopolizaharide de E-coli (LPS) pentru inducerea inflamatiei sistemice acutevitamina E si s-a studiat diferenta intre cele 2 grupe dupa ce uneia dintre ele i-a fost administrata .

Cercetatorii au descoperit faptul ca grupul de soareci caruia i-a fost administrata vitamina E timp de 3 zile a dezvoltat o infectie sistemica bacteriana minora. Si de asemenea s-a constatat faptul ca s-a redus semnificativ numarul de LPS - proteine oxidate induse- cu ajutorul vitaminei E. Ca si concluzie, reducerea proteinelor oxidate poate fi corelata cu cresterea puterii musculare. Un alt rezultat semnificativ este scaderea numarului altor 2 citocine IL-6 si IL-1beta fata de grupul de control (placebo).

Totusi e destul de greu de interpretat acest rezultat. IL-1 beta este o citocina pro-inflamatoare, ceea ce poate fi un lucru bun mai ales in ceea ce priveste functionalitatea inimii. IL-6 insa poate avea atat actiune pro cat si anti- inflamatoare.

Ca si concluzie generala vitamina E poate fi benefica unor categorii de persoane cu inflamatii cronice, cum ar fi pacientii mai in varsta care sufera de diabet de tip II sau probleme cronice cu inima. Cercetarile pe oameni trebuie sa ia amploare si sunt incurajate de faptul ca vitamina E este un supliment alimentar deja aprobat pentru administrare.
Recomandari: 

Aloe Vera Gel - cu efect antiinflamator, antibacterian, antiviral.
Aloe Bits n' Peaches - efectele produsului Bits n'Peaches sunt identice cu cele ale produsului Aloe Vera Gel, pe care le reamintim pe scurt: efect antiinflamator, germicid (bacterii, fungi, virusuri), antiparazitar, antiseptic, antialgic si anestezic, cicatrizant al mucoaselor, antialergic, antiateromatos, antioxidant, imuno-modulator, efect de regenerare al tesuturilor, reglator al tranzitului intestinal.
aloe heat lotionAloe Heat Lotion este recomandata pentru masaj sau aplicatii locale cu efecte prompte si in contuzii, elongare traumatica, suprasolicitare a zonelor de insertie osoasa, febra de suprasolicitare musculara, inflamatii musculare (miozita), tendinite.

 

 

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Articole similare

Sănătatea ta

Probleme de sănătate

Metode alternative

Actual

Despre noi

Partenerii noștri