Menu
Cum se pot preveni bolile cu ajutorul ozonului?

Cum se pot preveni bolile cu a…

Celulele umane funcțio...

Istoria ozonului medical

Istoria ozonului medical

Ozonul a fost descoper...

Boala Lyme și cum mă pot proteja de capușe

Boala Lyme și cum mă pot prote…

Boala Lyme nu este transm...

15 Beneficii ne1tiute ale uleiului de nuci presat la rece

15 Beneficii ne1tiute ale ulei…

Uleiul de nuci presat ...

Cum este evitat sistemul imunitar de catre tumorile ovariene

Cum este evitat sistemul imuni…

In ultimele cercetari s-a...

Antioxidantii

Antioxidantii

Alimentele precum fructel...

Celulele stem - controverse in terapie

Celulele stem - controverse in…

Celulele stem sunt celule...

Ce sunt uleiurile esențiale

Ce sunt uleiurile esențiale

Uleiurile esențiale su...

Cum vorbesc cu copiii despre divort?

Cum vorbesc cu copiii despre d…

De parca divortul in sine...

Cum se cariaza dintii? Cariile dentare

Cum se cariaza dintii? Cariile…

Ai nevoie de mancare, dar...

Vitamina E si inflamatiile cronice

Vitamina E si inflamatiile cro…

Avand in vedere ca jumata...

Prev Next

Boala Lyme și cum mă pot proteja de capușe

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

dr_relling - EverystockfotoBoala Lyme nu este transmisă doar de căpușe – ci și de insecte, cum ar fi tântari, pureci, păduchi sau paianjeni – este practic o boală care se transmite. Din păcate, medicina convențională nu consideră boala Lyme ca fiind o boală periculoasă si nu admite că tratamentul este unul pe termen lung. În declarațiile oficiale, societatea medicală nu oferă nici o alternativă eficientă de protecție împotriva căpuselor si de asemenea nici o modalitate de prevenire eficientă a bolli Lyme.

Exista totuși alternative pentru protecția impotriva capușelor si anume cu uleiul de cocos organic, neprelucrat, care tine căpușele deoparte si oferă siguranta.

Boala Lyme: mai periculoasa decat se recunoaste oficial 

În fiecare an, în Germania sunt diagnosticate oficial între 60.000 si 160.000 de persoane (doar pe baza testului ELSA pozitiv) cu boala Lyme sau Borelioză. În SUA cifrele cresc alarmant cuprinzând anual între 240.000 si 440.000 de persoane noi diagnosticate. Cifra reală este, cu siguranță, mult mai mare! Două dintre explicațiile plauzibile ar fi că multe persoane manifestă diverse simptome care nu sunt asociate cu boala Lyme și nu iși amintesc să fi fost vreodată muscați de căpușe și ineficiența testului Lyme care in mai mult de 60% dintre cazuri nu oferă o diagnosticare eficientă. 

Până când boala este corect diagnosticată, este nevoie de multe ori de mulți ani. Persoanele afectate nu sunt luate în serios, și în enorm de multe cazuri, pacienții sunt respinși de sistemul medical ca fiind simulanți și sunt trimiși să fie consultați de medicul psihiatru. Chiar și in cazul în care diagnosticul este stabilit în cele din urmă, se pare că medicina conventională - mai ales atunci când boala este deja într-un stadiu cronic - nu pare a fi deosebit de competentă.

Singurul răspuns medical convențional pentru a trata această boală este o doză mare de antibiotice, în diferite combinații, aprecierea tratamentului corect rămânând la latitudinea medicului curant. Nu de puține ori, un astfel de tratament rămâne fără efect - dar nu fără efecte secundare.

Capusele - îmbrăcămintea nu protejează

Căpușele trăiesc practic nu numai în păduri si pe pajiști, ci oriunde exista iarbă si vegetație. Prin urmare, este destul de greu să te protejezi doar purtând haine pe care le consideri adecvate. Teoria spune că dacă alegi sa hoinărești în pădure, ar trebui sa porți haine deschise la culoare (să poți observa usor daca există insecte care sunt atrase de emanațiile de dioxid de carbon eliminate prin piele si prin respiratie), pantalonii sa fie acoperiți de șosete, partea de sus a corpului sa fie acoperită de bluze cu mâneci lungi și asta chiar și in zilele toride de vară.

Hainele nu oferă din păcate nici un fel de protecțiecăpușele pot găsi orice orificiu prin care se pot strecura să ajunga la piele. De multe ori durează pâna la 24 h până capușele își inteapa efectiv prada.  

Căpușele pot fi aduse în casă pe haine, pe pantofi sau prin intermediul animalelor de casă

Dacă aveți animale de companie, de exemplu câini si pisici, care ies afară, trebuie să le protejați cu zgardă antipureci si anticăpușe si să le verificați atent după fiecare plimbare pe afară. Dacă ați făcut plimbări prin pădure sau iarbă înaltă, nu uitați ca nu sunteți protejați în mod natural.  

Dacă vi s-a spus vreodată că modalitățile prin care puteți să intrați in contact cu o căpușă sunt limitate, va invit să vă găndiți de 2 ori cel puțin. Orice animal cu sânge cald poate fi o masă ideală pentru căpușe, și da, căpușele pot pica din copaci! De ce? Pentru ca inclusiv păsările pot fi purtătoare de căpușe.

Iepure cu căpușe

Uleiul de cocos respinge căpușele

Uleiul de cocos este o alternativa naturala la chimicalele din comerț, nu este agreat de insecte în general și protejează atât oamenii cât și animalele. Mai multe despre acest lucru in articolul despre uleiul de cocos.

Nu numai căpușele transmit boala Lyme

Un scenariu si mai de speriat este faptul că nu numai capușele sunt suspecte de a fi implicate în transmiterea bolii Lyme și a co-infectiilor, dar orice alte insecte care înțeapă și sug sânge. În această categorie intră fără doar și poate: tânțarii, purecii, păduchii, paianjenii, taunii. 

In final concluzionăm ca ideea de prevenție nu se reduce numai la a evita locurile în care e posibil sa intâlnești căpușe, ci și locurile în care poți întâlni alte insecte care pot transmite bacteriile Borrelia, cele care cauzeaza boala Lyme.

Protectia reala in 100% dintre cazuri este practic imposibilă!

 

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Articole similare

Sănătatea ta

Probleme de sănătate

Metode alternative

Actual

Despre noi

Partenerii noștri