Dieta in hipertrigliceridemii
- Scris de Anais
In general in hipertrigliceridemii se recomanda evitarea uleiurilor, a tuturor dulciurilor concentrate si a alcoolului.
Recomandari nutritionale si gastronomice in hipertrigliceridemii
- se prefera prepararea alimentelor prin coacere, fierbere, inabusire, NU prin prajire in ulei sau grasime
prepararea alimentelor se va face cat mai simplu, fara adaos de ulei
- se vor evita sosurile, dresurile la salate, maionezele
legumele si fructele se vor consuma mai ales proaspete, ca atare, fara preparare termica
- se prefera fructele intregi si nu sucurile (au continut mai mare de fibre)
- se prefera painea graham, integrala
Recomandari pentru situatii speciale in hipertrigliceridemii
- cand se serveste masa in oras se recomanda aperitive sub forma salatelor de cruditati, fara sosuri sau maioneze, ciorbe de legume, preparate din peste slab sau pui (la cuptor sau gratar) cu garnituri simple de cartofi natur sau legume
- desert din fructe proaspete sau compoturi
- limitarea consumului de alcool (50ml de tarie, 125ml de vin sau 1 sticla de bere)
- se vor evita produsele de patiserie, tartinele cu crema, salamuri
- se vor evita alimentele gen fast food