Menu
Cum se pot preveni bolile cu ajutorul ozonului?

Cum se pot preveni bolile cu a…

Celulele umane funcțio...

Boala Lyme și cum mă pot proteja de capușe

Boala Lyme și cum mă pot prote…

Boala Lyme nu este transm...

Cum este evitat sistemul imunitar de catre tumorile ovariene

Cum este evitat sistemul imuni…

In ultimele cercetari s-a...

Istoria ozonului medical

Istoria ozonului medical

Ozonul a fost descoper...

Celulele stem - controverse in terapie

Celulele stem - controverse in…

Celulele stem sunt celule...

Cum vorbesc cu copiii despre divort?

Cum vorbesc cu copiii despre d…

De parca divortul in sine...

Antioxidantii

Antioxidantii

Alimentele precum fructel...

Cum sa te bucuri de viata?

Cum sa te bucuri de viata?

Ceea ce-ti defineste v...

Cum se cariaza dintii? Cariile dentare

Cum se cariaza dintii? Cariile…

Ai nevoie de mancare, dar...

Vitamina E si inflamatiile cronice

Vitamina E si inflamatiile cro…

Avand in vedere ca jumata...

15 Beneficii ne1tiute ale uleiului de nuci presat la rece

15 Beneficii ne1tiute ale ulei…

Uleiul de nuci presat ...

Prev Next

Stresul la locul de munca

Sindromul de burnout - o boala moderna

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.80 (5 Votes)

In prima parte a acestei teme am descris un scenariu posibil de a ajunge la a avea manifestari ale sindromului de burnout.

Poate ati considerat ca a fost exagerat: nu trebuie sa ni se intample tuturor, mai ales daca deja avem un stil de viata sanatos, echilibrat, suntem persoane optimiste, cu un bun management al timpului si fara obiceiuri alimentare sau de somn neadecvate. De asemenea, persoanele care indeplinesc caracteristicile de mai sus nu sunt predispuse la sindromul de burnout.

Sau da? Este important sa intelegem ca nu este o predispozitie genetica de a avea acest sindrom, ci este mai degraba o “boala moderna / postmoderna” care este relationata cu locul de munca si constrangerile sociale la care suntem supusi si la care ne supunem si noi insine – justificat sau nu , dat fiind ca ne caracterizeaza si o anumita doza de irationalitate. Veti spune poate: atunci sa nu mai muncesc atat de mult? sa renunt la job? nu stii, dar toate joburile pe care le-am avut presupuneau ore suplimentare, asa este peste tot. Poate am ajuns in situatia in care nu omul face munca, ci munca pe om ? Suna foarte rece.. Asa sa fie oare ?

Sindromul de burnout - diagnostic

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)
Definirea si identificarea stilului nostru de viata, precum si schimbarea si/sau imbunatatirea lui, devin evidente pe toate planurile in care activam – acasa, in societate sau la locul de munca. Astfel, sa spunem asa, putem stabili statistic, adica avand dovezi clare, palpabile, daca avem un stil de viata sanatos sau mai putin sanatos. Mai mult, putem stabili conditiile in care nu avem un stil de viata sanatos si putem astfel sa intervenim – fiecare individual, in concordanta cu ceea avem ca si circumstante exterioare, dar si interioare ( nu uitam niciodata interiorul – el da “tonul” pentru exterior!) – sa ne fie mai bine, sa ne simtim mai bine.

De ce m-am gandit la locul de munca ?

Practic, in zilele noastre, ne petrecem mai mult de doua treimi din timpul nostru la locul de munca; gradul de solicitare poate fi, intr-adevar, diferit, dar nu exclude si nici nu diminueaza faptul ca avem o activitate si cheltuim o anumita cantitate de energie – atat fizica, cat si mentala. Daca ne mai gandim si la orele suplimentare care apar mai tot timpul – sa o recunoastem! - pentru cei mai multi dintre noi, atunci avem chiar mai mult din timpul nostru si tot mai multa energie care trebuie alocate la locul de munca (daca nu vrem sa tragem chiulul !) in sarcinile pe care trebuie sa le gestionam si sa le rezolvam .

Violenta la locul de munca

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (4 Votes)

Samburii violentei

Angajatorii nu pot neaparat sa stearga tendintele violente existente in unii angajatii inca de la varsta copilariei. Nu au control asupra batailor, traumelor si abuzurilor de care un anumit angajat ar fi putut suferi cu mult timp inainte ca el sau ea sa se fie angajat la actualul loc de munca— abuz care i-ar putea impinge pe unii dintre ei sa se razvrateasca cu furie la adresa sefilor si a colegilor lor.

Angajatorii nu pot preveni ca un angajat frustrat sa nu incerce sa-si satisfaca setea de razbunare prin acte deosebit de violente.

Dar in mod cert exista anumiti pasi pe care anjatorii ii pot face pentru a-si proteja angajatii de violenta de la locul de munca. Studiile au aratat ca sunt trei strategii de protectie pe care angajatorii ar trebui sa le aplice la locul de munca.

  1. Prima are de-a face cu insusi mediul de lucru: preocuparea pentru detalii cum ar fi usi inchise, lumina buna si garduri (imprejmuiri) rezistente la gloante pentru angajatii care lucreaza singuri in locuri periculoase.

Sănătatea ta

Probleme de sănătate

Metode alternative

Actual

Despre noi

Partenerii noștri