Menu
Cum se pot preveni bolile cu ajutorul ozonului?

Cum se pot preveni bolile cu a…

Celulele umane funcțio...

Boala Lyme și cum mă pot proteja de capușe

Boala Lyme și cum mă pot prote…

Boala Lyme nu este transm...

Cum este evitat sistemul imunitar de catre tumorile ovariene

Cum este evitat sistemul imuni…

In ultimele cercetari s-a...

Istoria ozonului medical

Istoria ozonului medical

Ozonul a fost descoper...

Celulele stem - controverse in terapie

Celulele stem - controverse in…

Celulele stem sunt celule...

Cum vorbesc cu copiii despre divort?

Cum vorbesc cu copiii despre d…

De parca divortul in sine...

Antioxidantii

Antioxidantii

Alimentele precum fructel...

Cum se cariaza dintii? Cariile dentare

Cum se cariaza dintii? Cariile…

Ai nevoie de mancare, dar...

Cum sa te bucuri de viata?

Cum sa te bucuri de viata?

Ceea ce-ti defineste v...

Vitamina E si inflamatiile cronice

Vitamina E si inflamatiile cro…

Avand in vedere ca jumata...

15 Beneficii ne1tiute ale uleiului de nuci presat la rece

15 Beneficii ne1tiute ale ulei…

Uleiul de nuci presat ...

Prev Next

Ce este apendicele și când facem apendicită?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Apendicele se află la intersecția intestinului subțire și a intestinului gros. Este un tub subțire, cu o lungime de aproximativ patru centimetri. În mod normal, apendicele se află în abdomen, în dreapta jos.
Funcția apendicelui este până în ziua de azi necunoscută. O teorie ar fi că apendicele este un depozit al bacteriilor bune, ajutând la "repornirea" sistemulului digestiv după bolile diareice. Alti experți cred însă că apendicele este doar o rămășiță nefolositoare din trecutul nostru evolutiv. Îndepărtarea chirurgicală a apendicelui nu cauzeaza probleme de sanatate observabile.

Probleme de sănătate ale apendicelui:

Apendicita: Din motive neclare, apendicele de multe ori se inflamează, se infectează și se poate chiar rupe. Aceste afecțiuni provoacă dureri severe în dreapta partea de jos a abdomenului, însoțite de greață și vărsături.
Tumorile apendicelui: tumorile carcinoide secretă substanțe chimice care cauzeaza perioade de respirație șuierătoare și diaree. Tumorile epiteliale cresc zn apendice și pot fi benigne sau maligne. Tumorile apendicelui sunt rare.


Teste medicale diagnosticare apendicită:

  • Examen medical: Testul inițial de depistare a unei eventuale apendicite constă într-o simplă examinare a abdomenului, acesta fiind extrem de important în stabilirea diagnosticului. Modificările abdominale pot indica de asemenea dacă apendicita  progresează.

  • Scanare CT (tomografie computerizată): Un scanner CT care folosește razele X și care cu ajutorul unui computer crează imagini detaliate, poate arăta daca apendicele e inflamat sau dacă acesta s-a rupt.

  • Ultrasunete: O ecografie foloseste undele sonore pentru a detecta semnele de apendicită, cum ar fi un apendice umflat.

  • Hemoleucograma completă (HLC): un număr crescut de celule albe în sânge - care este în esență un semn de infecție si inflamație - este relevant în analizele de sânge în cazul unei suspiciuni de apendicită.

  • Alte teste imagistice: Când o tumoare rară a apendicelui este suspectată, examenele imagistice o pot localiza cu precizie. Acestea includ imagistica prin rezonanta magnetică (IRM), tomografia cu emisie de pozitroni (PET)  și CT.

Tratamentul apendicitei:


Apendicectomie: Chirurgia este singurul tratament pentru apendicită. Medicul poate folosi tehnica tradițională (o tăietură în peretele abdominal) sau laparoscopia (mai multe incizii mici sunt efectuate și se folosește o camera pentru a vedea în interior). Intervenția chirurgicală este de asemenea necesară pentru a elimina tumorile din apendicele. În cazul în care tumoarea este mare, poate fi nevoie de o interventie chirurgicală mai agresivă, cu îndepărtarea unei părți a colonului.


Antibioticele: Antibioticele pot trata orice potențială infecție care ar putea fi cauza simptomelor, însă în general, antibioticele singure nu pot trata in mod eficient apendicita.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Articole similare

Sănătatea ta

Probleme de sănătate

Metode alternative

Actual

Despre noi

Partenerii noștri