Menu
Cum se pot preveni bolile cu ajutorul ozonului?

Cum se pot preveni bolile cu a…

Celulele umane funcțio...

Boala Lyme și cum mă pot proteja de capușe

Boala Lyme și cum mă pot prote…

Boala Lyme nu este transm...

Cum este evitat sistemul imunitar de catre tumorile ovariene

Cum este evitat sistemul imuni…

In ultimele cercetari s-a...

Istoria ozonului medical

Istoria ozonului medical

Ozonul a fost descoper...

Celulele stem - controverse in terapie

Celulele stem - controverse in…

Celulele stem sunt celule...

Cum vorbesc cu copiii despre divort?

Cum vorbesc cu copiii despre d…

De parca divortul in sine...

Antioxidantii

Antioxidantii

Alimentele precum fructel...

Cum se cariaza dintii? Cariile dentare

Cum se cariaza dintii? Cariile…

Ai nevoie de mancare, dar...

Cum sa te bucuri de viata?

Cum sa te bucuri de viata?

Ceea ce-ti defineste v...

Vitamina E si inflamatiile cronice

Vitamina E si inflamatiile cro…

Avand in vedere ca jumata...

15 Beneficii ne1tiute ale uleiului de nuci presat la rece

15 Beneficii ne1tiute ale ulei…

Uleiul de nuci presat ...

Prev Next

Divortul

Cum sa-mi ajut copiii sa se adapteze la lipsa celuilalt parinte?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.50 (2 Votes)
Cand partenerul va paraseste propriile emotii si ale copiilor o iau razna. Iata cateva sfaturi prin care va puteti ajuta copiii sa faca fata pierderii unui parinte prin separare sau divort, caz in care parintele dispare fizic sau emotional.

Pasul 1

Aveti grija de propria persoana. Asigurati-va ca mancati consistent, va odihniti suficient si aveti prieteni sau familia cu care puteti discuta deschis (dar in mod confidential) despre sentimentele dumneavoastra. Daca va ingrijiti veti fi cu siguranta un parinte mai bun. Acum mai mult ca niciodata trebuie sa fiti in forma maxima pentru a avea grija de copii si a-i sustine emotional.

Pasul 2

Organizati o discutie cu copiii in care sa stati la povesti pe indelete si sa le explicati ce se intampla. Cu cat faceti asta mai curand, cu atat mai bine, chiar daca nu detineti raspunsuri la toate intrebarile lor. Tineti minte urmatorii pasi pe care trebuie sa-i respectati in momentul in care va hotarati sa vorbiti cu copiii. Acestia ar trebui sa-i respectati si-n urmatoarele saptamani si luni. Discutati cat de des se poate cu copiii mai ales daca apar noutati sau observati ca simt nevoia sa discute despre asta.

Cum vorbesc cu copiii despre divort?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)
De parca divortul in sine n-ar fi suficient de dureros, parintii trebuie sa indure si consecintele pe care divortul le are asupra copiilor. Chiar daca o familie divortata este adesea una mai fericita exista o perioada de adaptare dureroasa pentru copii. Primul pas in scurtarea acestei perioade este sa discutati cu copiii inainte de a intenta divortul.
 
Pasul 1

Spuneti-le copiilor despre divort cat de repede sunteti siguri de viitoarele planuri pe care le aveti in vedere. Copilul are nevoie de timp pentru a se adapta la noutati si pentru a putea anticipa schimbarile care vor avea loc in rutina familiei. Ambii parinti trebuie sa fie prezenti la aceasta discutie.

Pasul 2

Adaptati discutia la varsta copilului dumneavoastra. Copiii mai mici e posibil sa inteleaga doar faptul ca unul dintre parinti nu va mai locui acasa si ca va putea sa-l viziteze in noua locatie. Copiii marisori e posibil sa priceapa motivul divortului, dar acestuia trebuie sa i se spuna doar faptul ca mama si tata au decis ca divortul este cea mai buna solutie pentru ca intreaga familie sa fie fericita.

Sănătatea ta

Probleme de sănătate

Metode alternative

Actual

Despre noi

Partenerii noștri