Menu
Cum se pot preveni bolile cu ajutorul ozonului?

Cum se pot preveni bolile cu a…

Celulele umane funcțio...

Istoria ozonului medical

Istoria ozonului medical

Ozonul a fost descoper...

Boala Lyme și cum mă pot proteja de capușe

Boala Lyme și cum mă pot prote…

Boala Lyme nu este transm...

Cum este evitat sistemul imunitar de catre tumorile ovariene

Cum este evitat sistemul imuni…

In ultimele cercetari s-a...

Antioxidantii

Antioxidantii

Alimentele precum fructel...

15 Beneficii ne1tiute ale uleiului de nuci presat la rece

15 Beneficii ne1tiute ale ulei…

Uleiul de nuci presat ...

Celulele stem - controverse in terapie

Celulele stem - controverse in…

Celulele stem sunt celule...

Cum vorbesc cu copiii despre divort?

Cum vorbesc cu copiii despre d…

De parca divortul in sine...

Cum se cariaza dintii? Cariile dentare

Cum se cariaza dintii? Cariile…

Ai nevoie de mancare, dar...

Vitamina E si inflamatiile cronice

Vitamina E si inflamatiile cro…

Avand in vedere ca jumata...

Cum sa te bucuri de viata?

Cum sa te bucuri de viata?

Ceea ce-ti defineste v...

Prev Next

Antioxidantii

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Alimentele precum fructele, legumele si cerealele contin componente benefice pentru sanatate. Cercetarile au relevat faptul ca acestea, ca parte a unei diete sanatoase si echilibrate, au potentialul de a intarzia aparitia unor boli care au legatura cu inaintarea in varsta. Aceste observatii au dus la cercetari continue si amanuntite asupra componentelor acestui tip de alimente, cum ar fi antioxidantii, care pot fi in responsabili de imbunatatirea si mentinerea sanatatii.

Antioxidantii sunt prezenti in alimente sub forma de vitamine, minerale, carotenoizi si polifenoli. Multi antioxidanti sunt identificati in alimente datorita culorii distinctive: rosul inchis din cirese si rosii, portocaliul din morcovi, galbenul din porumb, albastrul si rosul din capsuni, afine si struguri. Cei mai cunoscuti antioxidanti din alimente sunt: vitamina A, C si E; ß-caroten; mineralul Seleniu si cel mai recent component descoperit - licopena.

Efectele antioxidantilor asupra sanatatii

Cercetarile continua in ceea ce priveste modul de actiune al antioxidantilor pentru imbunatatirea sau mentinerea starii de sanatate. Oxidarea, sau pierderea unui electron, poate uneori sa produca substante reactive, cunoscute sub numele de radicali liberi, care pot cauza distrugeri ale celulelor. Antioxidantii, prin natura lor, sunt capabili sa stabilizeze radicalii liberi inainte ca acestia sa poata reactiona si sa provoace pagube - este o reactie de genul celei de stabilizare a unui acid, pentru mentinerea unui PH normal. Deoarece oxidarea este un proces natural care are loc in corp, un echilibru in ceea ce priveste antioxidantii trebuie neaparat sa existe pentru a mentine starea de sanatate.

Corpul are propriul mecanism de lupta impotriva proceselor oxidative, dar acestea isi reduc eficienta odata cu inaintarea in varsta. S-au facut unele legaturi intre prezenta radicalilor liberi in numar mare si unele boli degenerative cum ar fi: cancerul, bolile cardiovasculare, Alzheimer, disfunctii ale sistemului imunitar, cataracta, etc.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Articole similare

Sănătatea ta

Probleme de sănătate

Metode alternative

Actual

Despre noi

Partenerii noștri