Menu
Cum se pot preveni bolile cu ajutorul ozonului?

Cum se pot preveni bolile cu a…

Celulele umane funcțio...

Boala Lyme și cum mă pot proteja de capușe

Boala Lyme și cum mă pot prote…

Boala Lyme nu este transm...

Cum este evitat sistemul imunitar de catre tumorile ovariene

Cum este evitat sistemul imuni…

In ultimele cercetari s-a...

Istoria ozonului medical

Istoria ozonului medical

Ozonul a fost descoper...

Celulele stem - controverse in terapie

Celulele stem - controverse in…

Celulele stem sunt celule...

Cum vorbesc cu copiii despre divort?

Cum vorbesc cu copiii despre d…

De parca divortul in sine...

Antioxidantii

Antioxidantii

Alimentele precum fructel...

Cum se cariaza dintii? Cariile dentare

Cum se cariaza dintii? Cariile…

Ai nevoie de mancare, dar...

Cum sa te bucuri de viata?

Cum sa te bucuri de viata?

Ceea ce-ti defineste v...

Vitamina E si inflamatiile cronice

Vitamina E si inflamatiile cro…

Avand in vedere ca jumata...

15 Beneficii ne1tiute ale uleiului de nuci presat la rece

15 Beneficii ne1tiute ale ulei…

Uleiul de nuci presat ...

Prev Next

Terapii alternative

Terapii alternative

Cum pot să folosesc ozonul acasă?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.83 (3 Votes)

Ce este ozonul?

O3 (ozonul) este unul dintre cei mai puternici agenți de sterilizare din lume. Acesta este de 5 ori mai puternic decât clorul în distrugerea la nivel molecular a microbilor, bacteriilor și virușilor. Este un algicid (distruge algele) natural, puternic și eficient, bactericid, dezinfectant, fungicid, bactericid și dezinfectant anti-virus.

Există aparate care generează ozon și oferă posibilitatea de sterilizare într-un mod natural și în condiții de siguranță a aerului, apei, fructelor si legumelor. 

Cum se pot preveni bolile cu ajutorul ozonului?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Celulele umane funcționează prin arderea zahărului (glucozei) pentru a produce energie. Rezlutatele descompunerii glucozei sunt dioxidul de carbon și apa. Dacă nu există suficient oxigen la nivel celular, arderea va fi incompletă și monoxidul de carbon și acidul lactic se vor forma. Corpul nu poate elimina usor monoxidul de carbon. Problema cea mai mare se datorează faptului că hemoglobina este blocată în procesul de aducere a oxigenului proaspăt din plămâni și temperatura corpului scade. Acidul lactic se poate acumula în sistem blocând căile de comunicare dintre nervi și eventual cristalizându-se și provocând deteriorări, pe măsură ce apa din corp devine tot mai toxică.

Ce sunt uleiurile esențiale

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

Uleiurile esențiale sunt substanțe chimice volatile, aromatice obținute cu ajutorul aburilor sau prin hidrodistilarea diverselor părți ale plantelor, inclusiv semințele, coaja, frunze, tulpini, rădăcini, flori și fructe. Uleiurile esențiale sunt metaboliți secundari foarte benefici, foarte concentrați, care servesc ca mecanism natural de apărare a plantei.

Deși plantele nu au un "sistem imunitar" cum are corpul uman,, pentru a se dezvolta acestea trebuie să fie în măsură să reziste provocărilor: bacterii, ciuperci, viruși și să fie capabile să se apere eficient împotriva animalelor. Plantele trebuie să atragă polenizatori, care sunt de altfel modul în care plantele comunica între ele.

Istoria ozonului medical

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Ozonul a fost descoperit și denumit de către omul de știință german Schonbein în anul 1840.

Primele generatoare de ozon au fost elaborate de Werner von Siemens în Germania în 1857. Prima atestare în folosirea ozonului pentru a purifica de sânge în tuburi de testare a fost făcută de medicul german C. Lender în 1870.

Prima utilizare terapeutică a ozonului în SUA a fost realizată de Dr. John H. Kellogg care a folosit ozonul în saunele cu aburi în sanatoriul lui din Battle Creek, Michigan,  în anul 1880, așa cum a scris în cartea sa, "Difteria: natura sa, cauze, prevenirea si tratamentul". 

În octombrie 1893, prima stație de tratare a apei din lume folosind ozon a fost instalată în Ousbaden, Olanda, iar în prezent există peste 3000 de municipalități din întreaga lume care folosesc ozon pentru a curăța apa si canalizarea.

Cum funcționează chakrele

 • Scris de Anais
 • Categoria părinte: Terapii alternative
 • Categorie: Yoga
 • Accesări: 8365
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Deși in principal sunt evidențiate în coloana vertebrală, chakrele sunt situate pe ambele părți ale corpului, atât în față, cât și în spate.

Fiecare chakra vibrează și se rotește cu viteze diferite. Chakra rădăcină sau prima chakra se rotește cu cea mai mică viteză, iar chakra coroanei sau a saptea chakra la cea mai mare. Fiecare chakra este stimulată de propria culoare, și de o serie de cristale specifice. Culorile chakrelor sunt culorile curcubeului: roșu, portocaliu, galben, verde, albastru,indigo și violet. Dimensiunea și luminozitatea chakrelor variză în funcție de dezvoltarea individuală, condiția fizică, nivelul de energie, boală sau de stres.

Subcategorii

 • Remedii naturiste
  Număr articole:
  1
 • Yoga

  Kundalini Yoga a fost ținută în mare secret până în anul 1969 când Yogi Bhajan a început să-i învețe pe alții în scopul de a pregăti umanitatea pentru schimbările majore prin care planeta Pamânt va trece în timpul tranziției de la era Peștilor la cea a Vărsătorului. Tehnologia ancestrală pe care Kundalini Yoga ne-o pune la dispoziție ne oferă conștiență și curaj în a realiza această tranziție într-un mod liniștit. Moștenirea cunoștințelor tehnice și spirituale pe care Yogi Bhajan le-a studiat și aprofundat în India este darul adus de el în Occident.

   

  "Experiența energiei Kundalini nu înseamnă că te cufunzi într-o stare de transă adâncă și te regăsești în afara acestei lumi. Dimpotrivă, aceasta te integrează mult mai deplin în realitate și îți oferă o perspectivă mai largă și sensibilitate ca să poți acționa mult mai eficient.

  Yogi Bhajan, from Kundalini Yoga: The Flow of Eternal Power, back cover

  "Kundalini Yoga nu este o religie! Când aplicăm practicile din Kundalini Yoga asupra corpurilor si minților noastre, efectul este unul de înălțare a spiritului. Este practic pentru oricine, oricine o poate practica. Este universală!"

  Yogi Bhajan, 7/26/96 

  "Kundalini Yoga este știința care unește finitul cu infinitul și este arta prin care experimentezi unirea finitului cu infinitul, și este arta de a experimenta infinitul în finit. " 

  Yogi Bhajan, 10/27/88


  Kundalini Yoga este denumită Yoga de conștientizare. Este un instrument dinamic si puternic care este destinat pentru a oferi omului șansa de a experimenta legâtura cu propriul suflet.

  În Kundalini Yoga se valorifică energiile mentală, fizică și nervoasă ale corpului, prin exercitarea asupra lor a voinței care este un instrument al sufletului. Kundalini Yoga este o tehnologie precisă și conștientă care combină respirația, mudra, focusarea privirii, mantra, pozițiile corpului si  This technology precisely and consciously combines breath, mudra, eye-focus, mantra, body locks, and si forțează echilibrarea glandelor endocrine, îintărește sistemul imunitar, mărește capacitatea pulmonară și purifică și oxigenează sângele. Armonizează corpul, mintea și sufletul. 

  "În Kundalini Yoga cel mai important lucru este propria experiență. Aceasta merge direct la inimă. Nici o mulțime de cuvinte nu pot înlocui această experiență. Mintea ta poate sa accepte cuvintele sau poate nu, dar conștiința ta nu va accepta doar vorbe."  

  Yogi Bhajan, The Aquarian Teacher Training manual, p. 20

  Kundalini Yoga este o formă de yoga pentru cei care sunt stâlpii casei, pentru oamenii care sunt nevoiți sa facă față provocărilor zilnice și stresului în ceea ce privește jobul, întreținerea unei familii si administrarea unei afaceri. Este un drum pentru fiecare dintre noi care dorește abilități mai bune a face față cu succes provocărilor din zilele noastre.

   

  Număr articole:
  6

Sănătatea ta

Probleme de sănătate

Metode alternative

Actual

Despre noi

Partenerii noștri